close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

תבניות שלא הוטבלו

הרב יניב חניא  כב אב, תשפא  31/07/2021

.......................

שאלה:

שלום, סליחה על האריכות, השאלה שלי מורכבת ממספר נקודות.. 1. יש לנו בבית תבניות ורשתות לתנור (מלפני שנים) ולמיטב ידיעתי כנראה שלא הטבלנו אותם. הבנתי שמצריך טבילה, השאלה מה עושים עכשיו, כי מנסיון גם אם אנקה אותן עם מסיר שומנים עדיין ישארו לכלוכים קשים שלא יורדים, אפשר להטביל אותן במצב כזה? 2. ואם לא, הבנתי שלא מספיק לשים נייר אפייה אם התבנית לא טבולה, אך אני שמה גם נייר כסף בתחתית התבנית זה אותו דבר או שבמקרה כזה אפשר להמשיך להשתמש בתבנית גם ללא הטבלה? 3. וספציפית לגבי הרשת, האם אפשר להמשיך להשתמש בה ללא הטבלה אם שמים עליה תבנית חד פעמית ולא מניחים ישירות את האוכל? 4. האם יש צורך להכשיר את התנור בגלל הספק שמא התבניות שהיו בו לא היו טבולות? ואם כן אז שוב מה עושים לגבי לכלוכים קשים לא יורדים בניקוי? האם החימום על החום הכי גבוה כחצי שעה מספיק? תודה מראש

תשובה:

1. זה לא פשוט להטביל אם יש לכלוך ממש קשה שלא יורד. כי זה חוצץ בטבילה. צריך לנקות כמה שאפשר, ואם עדיין נשאר לכלוך של ממש, זו בעיה.
2. מכיוון שתבנית לא טבולה לא מטריפה את האוכל (זו מצווה על בעל הבית להטביל, אולם האוכל עצמו לא טרף. לכן מותר לנו לאכול אצל אדם שהכלים שלו כשרים, אולם לא טבולים....). אני חושב שנייר כסף אמור להספיק. מטבילים רק כלים שבאים במגע עם האוכל... ובנייר כסף אין מגע. אני לא יודע לגבי נייר אפיה במפורש, אולם אני מניח שההגיון של מי שאוסר הוא בגלל שנייר אפיה פעמים רבות נקרע ולא מהווה חציצה. זה כמעט ולא קורה בנייר כסף.
3. הרשת לא צריכה הטבלה, כי אוכל לא בא איתה במגע ישיר... מניחים עליה את התבנית. 
4. לא צריך הכשר לתנור. כפי שכתבתי כלי לא טבול הוא לא טרף... זו מצווה על הבעלים לטבול ולכן התנור לא צריך הכשר.

בלי קשר ישיר- הכשרת תנור, במקרה שהוא נטרף באמת, היא על ידי ניקוי היטב... ואז על חום גבוה מאוד, כחצי שעה/ שעה 
תשובות נוספות בנושא-
כשרות יומית בחנות ירקות
הענין של חתימה יומית בחנויות ירקות הוא בעיקר טכני- הרעיון הוא שבכל יום יכולה להגיע סחורה, ואז צריך ל
הכשרת לבבות וצליית לבבות
יש לנו באתר מאמר שלם בענין, שעוסק בכל ההיבטים של שאלת המשך-תבניות
ההנחה שלי היתה שבשנים של שימוש רצוף, בודאי היו מקרים שבהם לא חיכו 24 שעות. אהל אם ידוע לחלוטין שזה ל
כשרות תבניות תנור
אם לא חיכו בין בשר לחלב 24 שעות, הרי שהתבניות הופכות ללא כשרות (כי הבשר, נניח, מהבישול הקודם, מתערבב
לקנות תפילין
יש הרבה מאוד רמות וסוגים של כשרויות וגימורים בתפילין... 

אם מדובר בתפילין שלא יעשה ב
ענייני שחיטה וכשרות
יש לנו מאמר באתר שמסכם את העניינם הללו, בצורה שטחית יחסית, אבל נותנת כיוון-